Kako da se rešite ” savetovanja ” od strane bliskih osoba?

29. svibnja 2015. | Autor | Kategorija: Obitelj

Kako da se rešite " savetovanja " od strane bliskih osoba?Saveti, saveti, saveti! Mislim da kao mlada domaćica mogu slobodno da kažem da ću, ako se ovako nastavi u dogledno vreme jednostavno poludeti od raznih saveta u vezi sa kuvanjem, koje slušam od mame…pa od babe…pa od mlađe sestre, a od nedavno i od svekrve. Ako nastavim da ih slušam, zaboraviću i ovo malo što znam o kuvanju!

Šalu na stranu, znam ja da su sve one dobronamerne, ali isto tako znam da svaka od njih misli da je samo njen način pripreme određenih jela najbolji. Tako sam recimo pre nekoliko dana vodila pravi mali rat sa svima njima zajedno, baš na temu saveta o kuvanju. Ali mi je neverovatno koliko se svaka od njih tvrdoglavo drži svoga, pa čak i moja mlađa sestra, koja istina kuva duže od mene, ali svejedno se ponaša kao da kuva najmanje 20, a ne 2 godine.

Kada se naš mali rat završio ja sam donela odluku da više neću da slušam nijednu od njih, jer me samo zbunjuju dodatno, a ni ja sama se ne snalazim baš najbolje u kuvanju. Konkretno, raspravljale smo o najboljem načinu za pripremu i filovanje torte za moju ćerkicu koja uskoro puni godinu dana i ja sam jednostavno poželela da joj napravim tortu tim povodom. Ali, velika greška je što sam tu ideju iznela prilikon nedeljnog ručka, na kome smo bili svi zajendo prisutni. Odmah su usledili saveti jedne, pa druge, pa treće i tako redom. Naravno, svaka od njih je imala najbolju ideju za to kako treba da izgleda rođendanska torta mog deteta i kako je najbolje da je ukrasim, od čega da je napravim i tako dalje. Slušajući ih sve kako govore u glas, a svaka tera svoju priču, shvatila sam koliko saveti, makar bili i dobronamerni mogu da budu naporni i kontraproduktivni.

Zato meni ne pada napamet niti da ih slušam niti da ih delim, jer znam koliko neprijatnosti može da izazove takva situacija. Jednostavno, staviću vam link prema sajtu na kome sam ja našla odličnu tortu koju sam pravila mojoj princezi za prvi rođendan. Ukoliko vas zanima koji je to sajt, pogledajte link ovde.

Da vam kažem iskreno, na ovaj sajt sam naletela sasvim slučajno, kada sam posle čuvenog nedeljnog ručka odlučila da neću nijednu od njih da slušam i da ću sama da pronađem tortu koju ću da pravim svom detetu.

A ono što je najvažnije i što sam u međuvremenu shvatila jeste da je moja odluka definitivno bila najbolja moguća, jer sam im stavila do znanja da neću više da slušam njihove savete i da imam dovoljno godina da mogu i sama da se snađem u pravljenju torte mom detetu, ali i kuvanju svih ostalih vrsta jela. Uostalom, ako ništa drugo imam internet, a na njemu je stvarno moguće pronaći neverovatne recepte, samo treba pažljivo čitati i odabrati sajt koji ima najveći izbor recepata.

(Članak je posjećen 36 puta, 1 posjeta danas)

Molimo, ocijenite članak!
12345
(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
ShareKomentirajte članak