Bukovača u prirodi

22. Ožujak 2010. | Autor | Kategorija: Gljive

Gljiva bukovača Bukovače Bukovače

Bukovača se vrlo uspješno uzgaja na farmama gljiva. No, sakupljačima gljiva nema ništa ljepše, nego tu istu gljivu pronaći na živom drvetu i to u kasnu jesen ili zimi. Moram priznati, koliko sam je god tražio, nisam je našao prečesto. No, ni u snu nisam pomislio da ću je naći čisto slučajno, hodajući cestom.

Mjesto nalaska neću odati iz razloga, što sad svake zime uberem prave prirodne bukovače. Nažalost, nikada više u tolikom broju klobuka, ali zato ipak jednako ukusne. Naravno, najbolja je pohana.

Bukovače na francuski način

Molimo, ocijenite članak!
12345
(4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading ... Loading ...
Share2 komentara

  1. Ivan kaže:

    Ove fotografije su uistinu prekrasne gotovo uz red Vaših muhara koje su izuzetno kvalitetne. Sve ove fotografije dodao sam u svoju vlastitu galeriju. Hvala na njima.

    http://www.sveosvemu.com/raj-za-gljivare

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. [...] Bukovače pažljivo očistimo ( poželjno je da klobuci bukovača budu mladi i pravilni). Odvojimo klobuke od stručaka i namočimo ih u ulje. Poslažemo ih u vatrostalnu posudu, prelijemo preostalim uljem, posolimo i stavimo u vruću pećnicu na 10 minuta. Zatim ih izvadimo iz pećnice i odlijemo eventualno nakupljenu vodu. Stručke izrežemo na sitne kockice, prokuhamo 10 minuta u mesnoj juhi kojoj smo prethodno dodali vino i ocijedimo. Ocijeđene stručke pomiješamo s majonezom i ukuhanom rajčicom. [...]

    Thumb up 0 Thumb down 0

Komentirajte članak